16. maaliskuuta 2012

Fenkoli-villirucola-salaatti hunaja-sinappivinaigrettella


Muistini on ihmeellinen siltä osin, että en ikinä kaupassa muista mitään reseptejä, mutta ohkaisesti muistan jonkun kuvan reseptistä. Eilen ruokakaupassa mieleeni tuli salaattiresepti jossa oli fenkolia, ja sen innoittamana kauppakassiini päätyi fenkolin lisäksi myös parmankinkkua, päärynää ja villirucolaa.

Kotiin päästyäni googletin raaka-aineilla reseptiä ja löysinkin sen mikä oli mieleni sopukoihin joskus jäänyt. Puolialastoman kokin Gordon Ramsay -henkiseen salaattiin olisi tullut vielä vesikrassia, mutta sepä nyt ei jäänyt harmittamaan kun muutoin homma oli kuosissa. Rakastan herneitä, joten lisäsin niitä ja parmankinkkua salaattiin myös. Jos tarjoilet tätä lisäkkeenä, jätä kinkku pois.

Hunajainen sinappivinaigrette-salaattikastike oli aivan huippua, uskomattoman hyvää rapean fenkolin ja pehmeän päärynän kanssa. Päärynäkään ei tummu, kun kastikkeessa on sitruunaa.
Salaatti oli niin hyvää, että aion kysellä mieheltä, josko tätä voisi tehdä pääsiäisenä lampaan viereen: uskoisin voimakkaan ja ihanan pistävän salaatin sopivan pääsiäisen menun joukkoon hienosti. 

Fenkoli-rucola-salaatti
Ruokaisana salaattina 2:lle, lisukesalaattina 4-6:lle
  • 1 iso fenkoli
  • 1 iso kypsä päärynä
  • 1 nippu villirucolaa
  • 100 g parmankinkkua
  • 100g pakasteherneitä

Salaattikastike:
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 rkl karkeaa sinappia
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 4 rkl neitsytoliiviöljyä
  • Mustapippuria ja merisuolaa

  1. Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi ja upota ne pariksikymmeneksi minuutiksi jääveteen, näin niistä tulee ihanan rapeita. Itselläni ei tällä kertaa ollut jäitä, joten laitoin kylmään veteen mukaan pakasteherneet :D Hyvin toimi.
  2. Sekoita yhteen salaattikastikkeen ainekset ja sekoita hyvin keskenään.
  3. Leikkaa päärynä ensin neljään osaan, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
  4. Sekoita yhteen kaikki ainekset, tai tee kerrostettu salaatti laittamalla pohjalle villirucola, sen päälle päärynä, fenkoli, herneet ja kastike. Kokoa kastikkeen jälkeen päälle parmankinkkuviipaleet. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...