12. maaliskuuta 2012

Kalapaniikki osa 2 eli Sitruunalohta purjo-muusilla


Kalapaniikkini eli huoli syömämme kalan määrästä manifestoutui kahtena kalaruokana viikon sisällä. Saas nähdä miten tästä eteenpäin jaksan asiasta huolehtia, mutta ainakin tämä lohi-ruoka sai niin ylistävät arvostelut mieheltä että eiköhän tätä pian uudelleen tehdä.

Good Food -lehden ilmaisesta iPad-numerosta mieleeni tuli, että purjo ja lohi voisivat sopia hyvin yhteen perunamuusin ja sitruunamausteiden kanssa. Ja oi kyllä, niin ne sopivat. Purjomuusi oli niin hyvää, että aion kokeilla sitä myös muiden päätuotteiden lisukkeena. 

Viininä annoksellamme oli eteläafrikkalainen Bellingham The Bernard Series Whole Bunch, jota erityisesti suositeltiin paistetulle kalalle. Rypäleinä viinissä on Grenache Blancia 60 prosenttia ja Viognieria 40 prosenttia.

Koska ruoka oli hyvin rustiikkinen, halusin maistaa myös Hartwallin vaaleaa Gourmet-olutta ruoan kanssa, ja se oli oikein hyvä olutvalinta tälle annokselle.

Sitruunalohta purjo-muusilla
2:lle
  • 150 g-200 g lohipalaset per syöjä
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ sitruunan kuoriraaste
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 2 tl Maldonin savusuolaa
  • 500 g perunoita
  • 1,5 purjoa
  • merisuolaa 
  • loraus maitoa
  • voita

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita lohi paistoastiaan tai leivinpaperin päälle pellille ja raasta päälle sitruunankuori, kaada sitruunamehu ja muut mausteet. Anna sitruunamehun maustaa lohta vartin verran uunin lämmetessä.
  2. Paista lohta uunissa 15 minuuttia.
  3. Tee lohen paistuessa perunamuusi: keitä perunat ja yksi purjo yhdessä, kaada vesi pois, lisää iso nokare voita ja loraus maitoa ja sekoita takaiseksi.
  4. Paista runsaassa voissa pannulla noin puolikkaan purjon verran purjorenkaita ja asettele ne annoksessa perunamuusin päälle.

1 kommentti:

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...