13. maaliskuuta 2012

Pasta purjosta ja parmankinkusta

Reseptin löysin Sorsanpaistajalta kun etsin käyttötapoja ylimääräisille purjoille jonka ostin alunperin viikonloppuna lohi-ruokaani varten.


Jamie Oliverin alkuperäisreseptiä en löytänyt, joten en tiedä minäkään mitä tähän piti tulla. Tein pastasta vieläkin simppelimmän version, kun kaapissa ei ollut kaikkia aineksia Sorsanpaistajan ohjeeseen. Sellaisen nopean lauantailounaan, kun on kiire ja odottaa että illalla kuitenkin syödään vielä kunnolla.
Pasta purjosta ja parmankinkusta
2:lle
  • Spagettia tai pastaa kahdelle
  • 100 g parmankinkkua
  • 1 purjo
  • 1 valkosipuli
  • Oliiviöljyä
  • Kasvislientä tai kasvisliemikuutio
  • Mustapippuria
  • Merisuolaa
  • Parmesanjuustoa
  1. Silppua valkosipuli ja purjo. Kuullota purjot oliiviöljyssä, kaada päälle vettä ja kasvisliemikuutio sekä mausta pippurilla. Sijoittele parmankinkut nesteen päälle, peitä kannella ja anna muhia pienellä lämmöllä pastan keittämisen ajan, vähintään 10 minuuttia.
  2. Keitä pasta suolatussa vedessä, valuta se ja yhdistä kastikkeen kanssa.
  3. Leikkaa parmesaanista paksuja siivuja annoksen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...