3. huhtikuuta 2012

Kanaa riisipedillä uunissa

Arkinen kotiruoka on suurta suosikkiani: en itse kaipaa hienouksia tai uusia makuelämyksiä pitkän työpäivän jälkeen. Onneksi minulla ja miehelläni on suhteellisen samanlainen maku, ja hän nauttii kiitollisena miltei mitä tahanasa ruoka kulloinkin valmistan. 


Kanan koipireidet ovat niin halpoja että niitä tulee ostettua usein vaikka niiden valmistaminen vie sen tunnin. Tämä on kuitenkin niin helppo ja maukas ruoka, että sen tunnin malttaa hyvin työpäivänkin jälkeen odottaa. Kiireinen tekee vuoan jo valmiiksi jääkaappiin ennen töihin lähtöä, ajastaa uunin menemään påäälle ja sutkaisee vain padan lämpimään tullessaabn kotiin. 


Joidenkin mielestä tämä ruoka on hivreän rasvainen ja niinhän se toki on jos kanan nahan jättää paikoilleen. Poistamalla nahan saa kaloreita vähennettyä näpsästi, samoin vaihtamalla valkoisen riisin täysjyväriisiin. 


Innoitus reseptiin on peräisin omalta äidiltä ja ilmeisesti myös kaikkien muiden ruokablogistien äideiltä, tämä ohje on ollut varmaan 1970-luvulla jokaisessa naistelehdessä kymmenen kertaa. 


Kanaa riisipedillä uunissa


2:lle 
  • 3 kpl kanan koipireisiä
  • 2 dl puuroriisiä
  • 4 dl kanalientä
  • Sitruunapippuria
  • Valkosipulisuolaa
  • Paprikamaustetta
  • Ruokakermaa
  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. 
  2. Huuhtaise puuroriisi ja laita se vuokaan kanaliemen kera. Ripottele mausteet päälle ja sekoita. 
  3. Laita kanan koivet riisin päälle ja laita uuniin 50 minuutiksi. 
  4. Sekoita riisiä, kaada ruokakerma mukaan riisin joukkoon ja anna olla uunissa vielä 10 minuuttia.  
  5. Nauti salaatin kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...