18. syyskuuta 2012

Raakamakkara camparilla! Uskomatonta, mutta toimii



Koska olemme meidän perheessä tällaisia lihansyöjiä, tuli tänä kokeiltua rutkasti erilaisia raakamakkaroita kun niitä oli niin kovasti tarjolla joka puolella.

Anopilla maistelimme valmispakkauksista tulleita erilaisia raakamakkaroita, ravintolassa lammas-porsas-makkaraa ja kotona taas Wotkinsilta ja Reinin lihasta ostettuja maustettuja herkkuja.

Ehdottoman, ja täydellisen ylivoimaisen voiton vie nuo Hakaniemen hallin Reinin lihan omasta keittiöstä tulleet valkosipulilla maustetut porsaanlihatuoremakkarat.

Koska asumme kerrostalossa ja talonyhtiön grilliä emme halua käyttää, kokkailin makkaroita kotona niin että pistelin makkaroihin muutamia pistoksia, höyrytin niitä 10 minuuttia ja paistoin parilalla vielä 10 minuuttia.

Toisella kertaa tarjoilin makkaroita paistetun sipulin kera. 


Reinin liha kertoo kotisivuillaan, että tuoremakkaroita ei ole joka päivä tiskissä perjantaita ja lauantaita lukuun ottamatta. Tilauksen voi toki tehdä etukäteen jos tätä herkkua viikolla himoitsee. 

Samaiset nettisivut paljastavat myös makkaran maun salaisuuden:

”Luomupossu salsiccian raaka-aineena on 100 % luomupossun liha. Valmistuksessa käytetään lisäksi yrttejä, valkosipulia, paprikaa, Camparia, suolaa ja pippuria.


5. syyskuuta 2012

Paras alkuruoka ikinä: Porvoon Bistro Sinne


Käväisimme eräs lauantai Porvoossa aivan asiakseen lounaalla kehutussa Bistro Sinnessä. Runsaasti kehuja niittänyt, Savoyn entisen keittiömestari Kai Kallion uusi ravintola oli todella oman matkansa arvoinen. Karun teollinen interiööri oli tyylikäs mutta lämmin. Ja erityisesti hauska, kiinnitä huomiota vaikkapa kukkaruukkulamppuihin tai erikoiseen naulakkoon. 


Valitsimme menun, johon kuului tuona lauantaina alkupalana carpacciota parmesanilla, pääruokana lohta ja uusia perunoita kanttarellikastikkeella sekä mustikkajälkiruoka. Kolmen ruokalajin lähiruokamenu maksoi vain 37 euroa. 

En ole aiemmin ollut kovin luomu/lähiruokauskovainen, mutta tuo alkuruoan liha oli jotain niin taivaallista että en muista parempaa maistaneeni. I'm sold!

Ihanana yllätyksenä menun pääruoalle suositeltiin pfalzilaista rieslingiä: samalla tilalla käväisimme kesällä 2011 ja ostimme sieltä myös kotiintuomisia. Tuolloin paikan omistaja kertoi meille että hänen viinejään saa myös Alkon tilausvalikoimista, mutta nykyään myös useista myymälöistä. Viinin nimi on Dr. Bürklin-Wolf Wachenheimer Gerümpel ja se on ihanan pehmeää, juuri sopivasti hapokasta viiniä.


Mustikkajälkiruoka oli enemmän mieheni kuin minun mieleeni. Paistoksen päällä oli makua antamassa myös lakritsakarkkia ja vaniljajäätelöä.

Menu vaihtuu jatkuvasti sesonkien mukaan joten näitä meidän nauttimia ruokia ei valitettavasti ole enää tarjolla. Katso tuorein menu paikan nettisivuilta. 

Suosittelen pöytävarauksen tekemistä myös lounaalle, sillä itse jouduimme todistamaan myös useiden seurueiden käännyttämistä ovelta ruuhkan vuoksi. 

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...